Prøv det interaktive gårdssikkerhetskartet

TELLE GUMMISTØVLER 0/8

Arbeide med frontlastere

×

Fest alle redskap godt. Sørg for at alle redskaper eller tilbehør er festet ordentlig godt til traktoren. 6 ting du må huske når du arbeider med frontlaster.

Finne ut mer

Flytende gjødsel

×

Bløtgjødsel produserer gasser som kan være ekstremt giftige og også føre til fatale skader. Du må ta spesielle forholdsregler. Her er syv ting du bør vite om flytende gjødsel.

Finne ut mer

Oversikt

×

Hvis du ikke kan se det, kan du ikke unngå det. Enkle ting som å rengjøre frontruten eller installere ryggekamera kan forhindre alvorlig eller livsendrende skade. Se og bli sett, fordi alternativet ikke er til å tenke på.

Ballast

×

Overbelastning eller velting med traktor utgjør betydelig fare og kan forårsake alvorlig personskade eller død. Men ved å montere ballast på riktig måte kan vekten utlignes for å unngå velt.

Transport

×

Traktorer brukes i økende grad på vei og kjører raskere. Bruk av setebelte kan redusere risikoen for skade betydelig. Hvis du må ha med en passasjer, kontroller at han/hun bruker setebelte. Kontroller at maskinen er ren, godt vedlikeholdt og har alle påkrevde varselskilt og lys.

Høyde

×

Fall fra høyden eller de å bli truffet av en fallende gjenstand utgjør nesten 30 % av alle dødsulykker i landbruket. De fleste fall skjer enten fordi arbeidet ikke er riktig planlagt eller fordi utstyret er defekt eller ikke hensiktsmessig. Her er en påminnelse om trygt arbeid i høyden.

Finne ut mer

Barns sikkerhet

×

Tragisk nok blir barn drept i ulykker på gårder hvert eneste år. Hvis barn jobber eller leker på gården er det opp til deg å sørge for at de er under oppsyn. Det er alltid lurt å minne deg selv på hvor viktig det er å holde barna trygge på gården.

Finne ut mer

Maskineri

×

Dårlig eller defekte kjøretøy og maskiner er en viktig årsak til dødsfall og alvorlige skader i landbruket. Ved å holde deg til enkle regler og planlegge jobben på forhånd andre på gården. En gratis SMART-sjekk vil sikre at traktoren din kjører effektivt og sikkert.

Finne ut mer

Brannsikkerhet

×

Skade på bygninger, lager og maskineri. Enda verre er det hvis husdyr eller menneskeliv går tapt. Ikke glem å tenke på brannsikkerhet og hva du må gjøre i en nødsituasjon.

Finne ut mer

Jobbe med kraftige maskiner

×

Visste du at elektrisitet kan hoppe opptil fem meter ved høy spenning? Du trenger ikke å røre en strømledning for å få alvorlige skader eller få kostbare skader på utstyret ditt. Det er viktig at du vet om alle strømledninger – for alles sikkerhet. Her får du en kort innføring i strømnettsikkerhet og hva du må gjøre i en nødssituasjon.

Finne ut mer

Arbeide med husdyr

×

Selv om de fleste ulykker som impliserer dyr ikke er dødelige, blir mange menn, kvinner og barn unødvendig skadet hvert år fordi man tar for stor risiko. Vi er sikre på at du tar alle de riktige forholdsreglene, men les videre for å få en rask påminnelse.

Finne ut mer

Midlertidige ansatte

×

Midlertidige ansatte eller sesongarbeidere kjenner ikke alltid til hvilke farer gårdsarbeid fører med seg. Så ta deg alltid tid til å sikre at de kjenner sikkerhetsprosedyrene dine, har riktig PVU og har fått riktig opplæring før de bruker maskiner eller verktøy. Ta deg tid til å forsikre deg om at de har forstått alt, spesielt hvis dere kommuniserer på et språk som ikke er morsmålet deres.

Skogbruk

×

Ved arbeid i og rundt skog er det viktig å bruke personlig verneutstyr. Sørg for at maskiner og utstyr som brukes er laget for oppgaven og at brukerne har fått riktig opplæring.

Finne ut mer

Velvære

×

Legg inn pauser og kom tilbake med mer energi. Lær deg å se tegn på utmattelse – en vanlig årsak til ulykker på gården. Hold deg trygg og produktiv ved å planlegge regelmessige pauser.

Finne ut mer

Ressurser

×

Ingen dager er like på gården. Derfor er sikkerhetskontroller nødvendige hver eneste dag. Det spiller ingen rolle hvor lang erfaring du har eller ofte du har gjort oppgaven. Det lønner seg alltid å tenke litt ekstra på sikkerheten. Ta en titt på disse korte, praktiske veiledningene for å opprettholde sikkerheten.

Finne ut mer

Hvor er Welly?

×

Det er viktig at barna dine lærer om gårds sikkerhet tidlig – se hvor mange gummistøvler de kan se på gårdskartet vårt. Du kan finne 8.

Hvor er Welly?

×

Gratulerer! Du fant alle gummistøvlene!

×

Hvor er Welly?

×

Gratulerer! Du fant alle gummistøvlene!

Hvor er Welly?

×

Bra jobbet. Du fant et par gummistøvler. Se om du finner resten. Det finnes åtte par i alt.