Kokeile maatilan interaktiivista turvallisuuskarttaa

KUMPPAREIDEN LUKUMÄÄRÄ0/8

Työskentely etukuormaimilla

×

Kiinnitä työvälineet oikein. Varmista, että työvälineet ja lisälaitteet on asennettu ja kiinnitetty traktoriin oikein. Kuusi seikkaa, jotka on hyvä muistaa etukuormaimen käytöstä.

Lue lisää

Liete

×

Liete tuottaa kaasuja, jotka voivat olla erittäin myrkyllisiä ja jopa kuolettavia. Erityisiä varotoimia on noudatettava. Tässä on 7 asiaa, jotka on hyvä tietää lietteen turvallisesta käytöstä.

Lue lisää

Näkyvyys

×

Jos et näe sitä, et voi välttää sitä. Yksinkertaisilla toimilla, kuten tuulilasin peseminen tai peruutuskameran asentaminen, voi estää mahdollisen vahingon tai elämää mullistavan vamman. Näe ja näy, koska huonointa vaihtoehtoa ei ilkeä edes ajatella.

Lisäpaino

×

Traktorin ylikuormaaminen tai kaatuminen on merkittävä vaara ja voi aiheuttaa vakavan henkilövahingon tai kuoleman. Lisäpainon asianmukainen käyttö voi estää traktorin kallistumisen.

Kuljetukset

×

Traktoreilla ajetaan tiellä yhä enemmän ja entistä nopeammin. Turvavyö voi vähentää loukkaantumisriskiä merkittävästi. Jos mukana on matkustaja, varmista, että tämä käyttää matkustajanistuinta ja turvavyötä. Varmista, että koneesi on puhdas, huollettu ja varustettu tarvittavilla merkinantolaitteilla ja valoilla.

Korkeus

×

Korkealta putoaminen tai putoavan esineen osuma aiheuttavat lähes 30 % maatalouden kuolemantapauksista. Useimmiten putoamisen aiheuttaa työn kehno suunnittelu tai vialliset tai epäasianmukaiset varusteet. Tässä on muistutus turvallisen korkealla työskentelyn perusteista.

Lue lisää

Lapsien turvallisuus

×

Joka vuosi lapsia kuolee onnettomuuksissa maatiloilla. Olipa lapsi leikkimässä tai mukana työskentelemässä maatilalla, vastuullasi on lapsen kunnollinen valvonta. Aina kannattaa kerrata maatilan lasten turvallisuuden perusteet.

Lue lisää

Koneet

×

Väärin käytetyt tai vialliset ajoneuvot ja koneet aiheuttavat maatiloilla runsaasti kuolemia ja vakavia vammoja. Noudattamalla nyrkkisääntöjä ja suunnittelemalla työt etukäteen voit vähentää vaaraa itsellesi ja muille maatilalla. Ilmaisessa SMART Check -tarkastuksessa varmistetaan, että traktorisi toimii tehokkaasti ja turvallisesti.

Lue lisää

Paloturvallisuus

×

Rakennuksien, varastojen ja koneiden vahingoittuminen. Pahimmassa tapauksessa tulipalo voi aiheuttaa henkilövahinkoja ja viedä hengen karjalta tai ihmisiltä. Kertaa, miten tulipalon sattuessa on toimittava.

Lue lisää

Voimalinjat

×

Tiesitkö, että korkeajännitesähkövirta voi hypätä jopa 5 metriä? Vakava henkilö- tai konevahinko ei välttämättä edellytä voimalinjaan koskemista. Perehdy voimalinjoihin kaikkien turvallisuuden vuoksi. Tässä on lyhyesti voimalinjaturvallisuusohjeita ja ohjeita hätätilanteeseen.

Lue lisää

Työskentely karjan parissa

×

Vaikka useimmat eläimet eivät ole tappavia, vuosittain loukkaantuu turhaan useita miehiä, naisia ja lapsia harkitsemattoman riskinoton seurauksena. Olemme varmoja, että turvatoimesi ovat kunnossa, mutta voit kerrata niitä jatkamalla lukemista.

Lue lisää

Kausityöntekijät

×

Kausityöntekijät ja määräaikaiset työntekijät eivät ehkä tiedosta maanviljelyn vaaroja. Varmista aina, että he tuntevat turvallisuuskäytäntösi, heillä on sopivat henkilönsuojaimet ja asianmukainen koulutus koneiden ja työkalujen käyttöön. Varmista, että he ovat ymmärtäneet ohjeet, etenkin jos viestitte muulla kuin äidinkielellä.

Metsänhoito

×

Metsässä ja sen lähellä työskenneltäessä on tärkeää käyttää henkilönsuojaimia. Varmista, että käytettävät koneet tai lisälaitteet on suunniteltu työhön ja että niiden käyttäjillä on asianmukainen koulutus.

Lue lisää

Hyvinvointi

×

Huilaa hetki ja jatka virtaa täynnä. Opi tunnistamaan uupumus – yleinen onnettomuuksien syy maatilalla. Pitämällä taukoja säännöllisesti pysyt turvassa ja tuottavana.

Lue lisää

Resurssit

×

Maanviljelyssä ei ole vielä ollut kahta samanlaista työpäivää. Siksi päivittäiset turvallisuustarkastukset ovat erittäin tärkeitä. Kokemuksesta ja tehtävän tuttuudesta riippumatta. On aina hyvä idea kerrata maatilan parhaat turvallisuuskäytännöt. Tutustu näihin lyhyisiin ja käytännönläheisiin maatilaturvallisuuden oppaisiin.

Lue lisää

Missä saapas luuraa?

×

On tärkeää, että lapset oppivat maatilan turvallisuudesta jo varhain. Löytävätkö he kaikki saappaat maatilan kartalta? Niitä on 8.

Missä saapas luuraa?

×

Onneksi olkoon! Löysit kaikki kumisaappaat!

×

Missä saapas luuraa?

×

Onneksi olkoon! Löysit kaikki kumisaappaat!

Missä saapas luuraa?

×

Hienosti tehty. Löysit kumisaapasparin. Etsi loputkin. Pareja on kahdeksan.